Tapahtuman tiedot

  • Date:

Riitta Nelimarkan uusi näyttely juhlistaa taiteilijan 30 vuotta täyttävää alter egoa Eliseä.

Vanhan jalkaväkikasarmin salit täyttyvät Nelimarkan legendaarisista villareliefeistä, kun taiteilijan näyttely aukeaa toukokuussa Suomenlinnassa.

Muhkeiden ja värikylläisten teosten keskushahmo ja eloisa variantti on flyygelipäinen Elise. Tämä villi hahmo seikkailee myös salaperäisissä fotomontaaseissa sekä lasiteoksissa, jotka ovat jatkoa Musiikkitalossa vuonna 2018 esitetylle visualisaatiolle Claude Debussyn Preludeihin. Kompakti näyttelykokonaisuus on nautittava kuin kekseliäisyyden kesäinen unelma.
”Näytteillä on hilpeiden villareliefien ja lasitöiden lisäksi uusia villapystejä sarjasta Se Villan Parturit sekä uutta grafiikkaa teemalla Iloinen meri”, Nelimarkka kertoo. ”On kunnia juhlia alter egoni, helsinkiläisen Elisen 30-vuotistaivalta Suomenlinnassa, kun itse linnoitus samana kesänä viettää 100-vuotisjuhliaan Suomenlinnana!”

Näyttelyn avajaisissa julkistetaan myös anakronistisen taidekirjan, ELISE´S WORLDin 2., sievistetty painos.

Elise’s World -näyttelyyn voi tutustua ravintola Bastion Bistron Dagmar-Salissa koko kesän toukokuusta syyskuun alkuun, 9.5.-2.9.2018. Näyttely on avoinna ravintolan aukioloaikoina silloin, kun salissa ei ole yksityistilaisuutta.

Professori Riitta Nelimarkka on monipuolisuudessaan yksi kiehtovimpia suomalaisia kuvataiteilijoita. Hänen taiteensa ominaispiirteitä ovat rohkea ja varma värinkäyttö, taitava piirtäminen, puhuttelevat semiabstraktit hahmot, vahva eroottinen tunnelataus sekä omintakeinen huumori. Suuria näyttelyitä Nelimarkalla on ollut mm. Amos Andersonin taidemuseossa, Helsingin Taidehallissa, Tukholman Hallwylska musetissa, Liman kansallismuseossa, Venäjän taideakatemian galleria Tsereteljissä Moskovassa, Hannoverin maailmannäyttelyssä ja FIDM-museossa Los Angelesissa sekä Maison L´Europessa Pariisissa. Suurien näyttelyjen lisäksi hänen animaatioelokuvansa ja lastenkirjansa ovat saaneet useita palkintoja sekä kotimaassa että ulkomailla. Jaakko Seeckin kanssa kunnostetussa patriisitalossa, Bongan Linnassa Loviisassa, avataan tänä kesänä uusi näyttely La Forza del Destino. Esillä on myös pari sataa teosta käsittävä pysyväisnäyttely.

Pin It on Pinterest

Share This